Lave menu


Novinky

25.05.2019, Varování, Události

7. 10. 1087
Od Ternova skonu uběhl už víc než týden. John naprosto logicky přebral Ternovu práci a že jí bylo! Částečně za to byl rád, neměl čas truchlit a upadat do beznaděje.
“Johne... teda, regente...”
Regent ale znechuceně mávl rukou. “Dej s tím pokoj, Brete, znáš mne 20 let. Co je to tentokrát?”
“Hlídka zadržela toorského vojáka. No, zadržela není to správné slovo. Vběhl jim prakticky do náruče se slovy ‘Musím nutně mluvit s novým regentem!’”
John se zamračil. “Toorský?” Vzkypěla v něm zloba a žal. “Proč ho nechali naživu?”
“Podle slov velitele hlídky,” Bret se podíval do svých poznámek, “vypadal dost vyděšeně. Neustále se ohlížel, jako by se víc bál toho, kdo by mohl jít v jeho stopách, než těch, kteří ho chytili. A pořád opakoval, že potřebuje mluvit s Tebou.”
“No tak ho přiveď. Ale zkontrolujte ho důkladně, Fergasovým lidem nevěřím,” dodal důrazně. A když Bret odešel, zkontroloval, zda je dýka v pouzdře dostatečně volná.

Muž, kterého přivedli, vůbec nevypadal nebezpečně. Strážní ho zastavili v bezpečné vzdálenosti a John si ho chvíli prohlížel. Působil zbědovaně a vyděšeně. Ale může to hrát.
“Kdo jsi. A co mi chceš?”
“Randy, pane, vojín toorského hrabství. Přišel jsem Vás varovat, pane. Hrabství a Merhabští chystají útok na Gheer.”
“Co-cože?”
“Shromažďují síly, v Tooru, pane. Náhodou jsem zaslechl, jak se o tom bavili důstojníci.” “Náhodou?”
Vojín se začervenal. “Kradl jsem důstojnické víno ve sklepě, pane,” odpověděl provinile, “když přišli. Schoval jsem se mezi sudy a vyslechl jejich rozhovor. Gheer je prý dílo Tooru a hrabství by se mělo ujmout svého majetku. Prosím, pane, má sestra se sem provdala, nechci, aby se jí něco stalo.”
“Jak se jmenuje?”
“Kara, vzala si tesaře.”
Toorského vojína odvedli a John rozeslal své lidi. Tohle konečně byla práce, kterou znal a miloval ty roky, které strávil v odboji. Nedůvěřovat a prověřovat. Šikovná služebná měla z Randyho vytáhnout další informace, nejlepší stopaři zkontrolovat pohyb mezi Toorem a Skalborem a John vyrazil hledat Karu.

K jeho překvapení Kara i její muž Randyho popsali ve shodě s tím, co vojín řekl. Ti dva byli podle záznamů vzornými občany a John si začal dělat starosti, když si připustil, že by voják mohl říkat pravdu.
“Jogh,” obrátil se později ke své ženě, “co budeme dělat? Máme na prahu invazi démonů a ti pitomci chtějí válčit s námi? Toorské bychom možná odrazili, ale jestli se k nim přidají i merhabští? Nejspíš pár týdnů dokážeme udržet hradby, ale sýpky zdaleka nejsou plné.” “ Vydrží tak dlouho? Budou mít v zádech démony a v Úvalu Gremoniány.”
John pokrčil rameny. “Nevím. Tohle vůbec nedává smysl.”
“A pomoc?”
“ Taky nevím. Kdo přichází v úvahu? Runové arapalské vojsko? To jen posílí protiarapalský odpor. Tábory? To jsou jednotlivci a rozhodně nemůžu počítat s tím, že by všechny byly na naší straně, mají své starosti.”
Nějaký čas oba mlčeli. “Půjdu ještě zařídit pár věcí,” řekl pak John a jeho žena, Arapalka držená kdysi ve Skalboru jako dárce, pozvedla obočí. Promluvil totiž jejím rodným jazykem.

Lorde Gerwyne, obdrželi jsme varování, že se v Tooru a Skalboru chystá útok na Gheer. Informaci zatím ověřujeme, den útoku není znám. Toor ani Skalbor neví, že víme. John

Po třech dnech nebylo pochyb. A byl znám také den útoku - John byl na své špehy málokdy pyšnější. Měli 2 dny. Tentokrát poslal zprávu krom Zagan-Maru i do všech koutů světa.

Na město Gheer se chystá útok spojených armád Merhaby a Tooru. Po zabití regenta Terna je to další hanebný akt z jejich strany. Gheer uvítá všechnu pomoc, kterou můžete nabídnout. Hned.
John

- - - - - - - - - - - - - - -

OOC: Každá postava, která dosud neopustila pevninu a je ji možné zastihnout, může do pondělí 27. 5. odpovědět jednou z těchto možností:
1) Budu bránit Gheer
2) Přidám se na stranu útočníků
3) Budu si hledět svého a nezapojím se
Použijte Discord (kanál události-gheer) nebo SZ na Discordu nebo fóru (Traya). Odpovězte ve formátu Jméno: číslo odpovědi. Můžete odpovědět za všechny své postavy, např. Traya: 3, John: 1.
Speciální přání typu “dýky do zad” a jiná pište do SZ (mně).
Na nesmysly, nejednoznačné odpovědi, vzkazy zanechané jinde a jiné hráčské kratochvíle nebudeme brát zřetel.
Traya

forum dp2 ozveny dp2 obchodna vyveska
soubory ke stazeni
privesky dp2