Lave menu


Novinky

11.07.2018, Cesta domů, Události

Gerwyn se musel přemáhat k úsměvu, když se loučil s mladým hrabětem. Tak, jako mu slova gratulací nešla přes rty na oslavě hrabství, nešla mu přes rty ani nyní. Přesto děkoval za pohostinnost a chválil obnovu Tooru. Přesto se těšil na další setkání a doufal, že jejich nedávné neshody a nedorozumění jsou zapomenuty. Něco se mu nezdálo a nemyslel si, že by to mělo něco společného se slovy gwalky o svém protipólu. Ne, tuhle ješitnost už překonal, stejně jako nedůvěru starého fareana. Tahle myšlenka mu pomohla se usmát na blondýna a vyjádřit své díky se zdáním upřímnosti. Jeho spěch do přístavu nebyl hraný ani trochu. Opravdu musel stihnout příliv. Ne proto, že by jeho návrat domů nepočkal o dalších pár hodin, ale proto, že musel dodržet čas tajného setkání domluveného na širém moři.

po setmění, několik mil od břehu...
Rybářská bárka přirazila k boku o tolik většího korábu. Na palubu arapalské lodi se nejdříve s nadávkami vyškrábal John, který vládce Říše probodl pohledem.
"Tohle je pitomej nápad," povzdechl si Gheeřan, ale vzápětí se otočil, aby nahoru pomohl zbylé posádce loďky. Celkem byli tři a během chvíle stáli před usmívajícím se lordem, za nímž stál mladý, trochu zamračený voják.
"Vítejte na palubě, slečno Vinie," políbil ruku štíhlé postavě v kápi, jen aby se vzápětí s pokývnutím obrátil k Oriasovi, třetímu návštěvníkovi. "Generále, prosím přijměte mé slovo, že přebírám ochranu nad Vaší dcerou. Udělám vše pro to, aby na Zagan-Mar našla štěstí."
Starý voják jen pokývl. Na jednu stranu se mu to, co dělají příčilo, na druhou to bylo plnění starých závazků. A závazky by se měly plnit.
Za další hodinu, strávenou společnou večeří a loučením, se bárka znovu odrazila od boku korábu a vyrazila houstnoucí tmou zpět k pobřeží. Arapalská loď se už obracela opačným směrem, je čekala delší cesta. Delší, ale rozhodně pohodlnější. Přecijen, byl to koráb lorda, který si na slušné zázemí potrpěl.

forum dp2 ozveny dp2 obchodna vyveska
soubory ke stazeni
privesky dp2