Lave menu


Novinky

31.01.2017, Úklid, Události

Stařenka otevřela dveře do hlavního sálu gheerského paláce. Čtyři muži, kteří se skláněli nad stolem, na ni na chvíli pohlédli, ale když uviděli koště a kýbl s vodou v její ruce, vrátili se zpátky ke své tlumené debatě. Tlumit hlas bylo zbytečné, stařenka měla již své roky a slyšela sotva každé desáté slovo. A hlavně... starosti velkých pánů ji nechávaly ledově chladnou. Pohlédla na pošlapaný koberec a stopy bláta na dlažbě a s povzdechem se pustila do své práce.
"...naše vojska tedy zůstanou ve Skalboru..." Výborně, míň nepořádku tady v Gheeru, pomyslela si a šourala se po místnosti.
"...tady hlídky a signální ohně..." Požár, no to tak! Blázni jedni důležití!
"...a kamene byla obnovena..." Stařenka nevěřícně zamžourala slabýma očima na to, co právě smetla koštětem na lopatu. Raději se zase rychle narovnala. Byla už dost stará na to, aby věděla, že nemusí vědět vše.
"...překladatelé dělají, co je v jejich silách..." Stařenka dokončila zametání, odložila koště do rohu a s heknutím si klekla na podlahu a pustila se do drhnutí.
"...Tern jako regent..." Zatracené bahno... a jak smrdí!
"...se mohou vrátit do svých domovů..." Joo, panáčku, domů bych já ráda, ale nejdřív to tu musím vytřít.
"...Velká rada... tábory..." Já bych vám mohla radit, až by se tyhle dlaždičky zelenaly. Když byla konečně hotová, v sálu už nikdo nebyl. Ometla ještě prach na stole a pohledem se jen na chvilku zastavila na kusu pergamenu, počmáraném roztodivnými čarami. Mapy jí nic neříkali a tak neměla tušení, na co se to vlastně dívá.

Později toho dne se na vývěsce v Gheeru objevil vzkaz ověšený pečetěmi - hlavicí kopí Merhaby, štítem Tooru a krkavce Gheeru.

Všem nechť je známo, že městu Gheer vládne do ukončení válečného stavu a konečného vypořádání věcí regent Tern. Regent je svrchovanou autoritou do doby nastolení právoplatného vládce.
Ve věcech dalšího vývoje bojů s Arapalem bude ustanovena Velká rada odboje. Za tímto účelem byli dopisem osloveni vůdci významných táborů, aby se členy rady stali oni osobně nebo jimi potvrzený zástupce. První zasedání Velké rady odboje je plánováno na čtvrtek osmou hodinu večerní. Uskuteční se ve Skalboru, sejdeme se tedy na nádvoří za první bránou pevnosti poblíž stájí.
*pečetě Gheeru, Tooru a Merhaby*

forum dp2 ozveny dp2 obchodna vyveska
soubory ke stazeni
privesky dp2