Lave menu


Novinky

6.05.2019, Z deníku lorda Gerwyna, Události

21.5.1085
Vlastně jsem ani nečekal, že má nabídka bude pro tolik osob lákavá. Rozeslal jsem to pozvání všem, u kterých jsem si alespoň zapamatoval jména, a upřímně mě překvapilo, že jeden z těch, u kterých jsem nečekal, že umí číst, mi dokonce odpověděl. Jeho slova byla slova idiota a písmo odpovídající čtyřletému dítěti, ale i tak mě Targ překvapil. Jistě, u některých z adresátů jsem nepochyboval, že by mou nabídku nepřijali, ale jiní jsou pro mě naprostou neznámou. Až připlují, bude se moci Říše pyšnit zástupci všech rozumných ras, vzhledem k tomu, že žádný zorai na palubě nebude. I když v případě některých o tom rozumu nejspíš začnu v budoucnu pochybovat - pevně doufám, že budu u toho, až Nexius zkusí na některé z našich lidí, aby před ním poklekli, neboť je mocný.
U každého jednotlivce, co připluje, přemýšlím nad jeho motivací. U Nexiuse, stejně jako u Sarthana a jeho pohůnků, je to poměrně snadné - touží po moci. Už jsem o nich mluvil s Myrrou, věřím, že dohlédne na to, aby zapadli a byli užiteční. Stejně tak je to jednoduché v případě Cryddana, toho starého zběha, a jeho gwalky. Nabízím jim to, co jim pevnina nedá - bezpečí pro jejich děti. Totéž předpokládám pro tu fareanku - doufám, že se od ní dozvím, proč mi neodpověděl Fensalir. Nečekal jsem sice, že popluje, ale čekal jsem alespoň odpověď. Záhadou je mi ale ta zbylá trojice - obzvláště Kyraenne, která snad jako jediná pluje sama.

13.6.1085
Poslal jsem na pevninu Darra. Kromě toho, aby zajistil bezpečný odjezd všech, co odjet chtějí, má i jiné úkoly. U něj se mohu naprosto spolehnout, že je splní tak dobře, jak to bude možné. Pevně věřím, že přesvědčí Rynn k tomu, aby nechala odvézt alespoň část svých děl. Pokud naše národy mají žít bok po boku, musí si rozumět a jak lépe vylepšit porozumění než skrze umění? Stejně tak věřím, že zajistí bezpečnou cestu nejen Oriasovi a tomu mladíkovi, o kterém mi řekl John, ale i dětem. Tři děti na palubě. Je to sice ještě hodně daleko do záchrany národa, ale i toto je pokrok. Snad jako bych znovu objevoval víru a děkuji předkům i za tyhle malé pokroky.

forum dp2 ozveny dp2 obchodna vyveska
soubory ke stazeni
privesky dp2