Lave menu


Novinky

23.02.2016, Hoří, Události

Nočními ulicemi Gheeru se pořád ještě nesl štiplavý zápach ohně a síry. Díkybohu se požár nerozšířil do města a nepříjemný odér byl jedinou strastí, která trápila postavu potácející se ulicemi. U poklopu do stok se zastavila, zakymácela a na třetí pokus poklop otevřela.
Zanedbaný muž se div že neskácel do hlubin stok. Na poslední chvíli se zachytil okraje a pak sestoupal do hlubin stok. Nacvičeným pohybem zaklopil poklop.
Když víko zaklaplo, chvíli vyčkával, než si jeho oči zvyknou na šero, a poslouchal krysí šramocení. Když bylo vše, jak má být, pohroužil se do stínu a vyrazil tichým a perfektně rovným krokem stokami. Na jednom místě se u stěny zastavil a po chvilce hmatání do ní zatlačil. Stěna se neslyšně otočila na skrytých pantech a za chvíli se skryté dveře stejně tiše zavřely.

Když vešel o chvíli později do ústředí gheerského odboje, odkašlal si a všichni tři muži, kteří v místnosti byli, zvedli hlavy.
"Tak jak, Gordone?" zeptal se šedovlasý Tern a vykročil mu vstříc. Muž oslovený jako Gordon se posadil a otřel čelo.
"Dostali jsme se k Luciusovým papírům. Potvrdilo se nám, co jsme už tušili - Vrány jsou ve městě s požehnáním Arapalu. Konkrétně jsme našli jméno skalborského velitele, Gwynnara." "Gwynnara? Ne Arrmona?"
Gordon kývl. "Co jsme stihli projít, tak na žádných papírech týkajících se Vran Arrmon nefiguroval."
"Zajímavé," promnul si Tern vous. "Co dál?"
"Budova bývalého domu neřesti jim byla dána k dispozici, našli jsme pár příkazů ohledně zásobování - zbraně, zbroje, obvyklé věci." Gordon se odmlčel a zakašlal. Štiplavý dým ho ještě pořád dráždil v plicích. "Pak taky seznam jmen směřovaný Gwynnarovi. Předpokládáme, že nějaký soupis Vran, nenašli jsme tam jméno žádného z našich. Nestihli jsme najít dokument, který by ho nějak vysvětloval, na co to Gwynnar chce, ale naše holky se na to zkusí zaměřit, až někdo z nich přijde pít," křivě se usmál. "No a to je asi tak všechno, ti potroublí dobrodruzi oheň vyřídili moc brzo a měli jsme málo času."
"Po posledních zkušenostech je lepší, že o ničem nevěděli, a do ničeho se nemotali, nemyslíš? Poslední, co potřebujeme, je arogantní Xarhaaz, který mlátí Luciuse holí po hlavě, zatímco my se snažíme pracovat," zasmál se Tern. "Navíc takhle z nich spadne trochu podezření," dodal a pokynem Gordona propustil.

Za chvíli se Gordon přiopitě kymácel ve své jeskyni.

forum dp2 ozveny dp2 obchodna vyveska
soubory ke stazeni
privesky dp2